Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

PRP

PRP– Plateled rich plasma ili Vampirski tretman

Estetska procedura koja postaje sve popularnija u različitim sferama medicine, upravo zbog fantastičnih rezultata. Ova procedura je počela da se koristi pre pedeset godina u hematologiji, da bi kroz vreme svoje mesto našla u kardiologiji, ortopediji, regenerativnoj, fizikalnoj, sportskoj i estetskoj medicini. Mi koristimo jednu od najboljih centrifuga kako bi plazma koje se odvaja od ostatka krvi bila najkvalitetnija za tretman.

Šta je PRP tretman?

PRP je estetski tretman podmlađivanja kože ali i regeneracije kosmatog dela glave, koji koristi faktore rasta iz krvi samog pacijenta. Upravo zato što je krv pacijenta glavni materijal, ovo je procedura sa najmanjim stepenom alergijskih reakcija. Ovom metodom koža se regeneriše,  podstiče se bolji protok krvi što dovodi do bolje ishranjenosti, kao i stimuliše stvaranje novog kolagena. Rrezultata celog tretmana je sveža, jedra koža boljeg tonusa i elastičnosti.

Zašto je PRP tretman važan ?

Koža nakon 25 godine, postepeno smanjuje proizvodnju kolagena, počinje da dobija umoran i siv izgled, a sve više postaju vidljivi početni znaci starenja. Gubitak kolagena utiče na pojavu bora, ali i na gubitak tonusa. PRP je tretman koji daje izvanredne rezultate upotrebom samo sopstvene plazme.

Koje su estetske indikacije za PRP?          

U estetskoj medicini PRP se koristi za regeneraciju, podmlađivanje kako lica, tako i vrata, dekoltea i šaka. Koristi se za podsticanje rasta kose, kako bi dobili bujniju i kvalitetniju dlaku, svoju primenu je takođe našao i u lečenju različitih formi alopecije. PRP se koristi i za podmlađivanje ali i lečenje određenih kožnih oboljenja i stanja polnih organa. PRP poslednjih godina značajno mesto dobija u terapiji hroničnih ekcema i rana.

Šta treba da znate pre nego što dođete na tretman PRP?

PRP tretman ne zahteva posebnu pripremu, važno je samo da na intervenciju ne dođete gladni, zbog vađenja krvi, kao i da budete odmorni.

PRP tretman se ne radi kod malignih oboljenja, sistemskih oboljenja krvi kao i kod akutnih infekcija.  Pacijenti koji su na antikoagulantnoj terapiji, imaju neke hronične sistemske bolesti , uzimaju kortikosteroidne ili antiinflamatorne lekove to moraju prijaviti lekaru pre intervencije.

Kako izgleda procedura PRP tretmana ?

Kao i pre bilo koje procedure u našoj ordinaciji, lekar određuje opšte stanje kože, kao i problem koji se tretira i na osnovu toga daje dalji predlog dinamike tretmana. Na početku se uzima krv pacijenta , koja se potom u posebnoj mašini obrađuje kako bi se odvojili trombociti od ostalih elemenata. Nakon toga se tretman nastavlja ubrizgavanjem preparata u tretiranu regiju, Tretman je za većinu pacijenata bezbolan i podnošljiv, ali za sve one koji to žele, možemo aplikovati lokalnu anesteziju. Nakon završenog tretmana nanosimo masku, a posle toga tretman završavamo odgovarajućom negom.

 

Šta možete da očekujete nakon tretmana ?

Nakon samog tretmana koža može da bude ispolji minimalno crvenilo, koje vrlo brzo prolazi. Nakon 7-10 dana od tretmana, aplikovan preparat trombocita ispušta faktore rasta i koža počinje da se regeneriše. Ovim tretmanom postižemo bolju prokrvljenost kože, hidriranost, vidno pobojšanje tena, tonusa i celokupnog izgleda kože.

Koliko tretmana je neophodno?

Ovaj tretman može da se ponavlja jednom mesečno. Uglavnom dinamika zavisi od stanja kože, ali opšte preporuke su da se radi 3-5 puta godišnje.

Da li se PRP radi samostalno i uvek sa iglom?

Ovaj tretman može da se radi samostalno, ali i zajedno sa drugim procedurama u zavisnosti od potreba. Najpre ga kombinujemo sa dermapen tretmanom ili uz dodatak hijalurona.

Nakon tretmana:

1.Obavezno izbegavanje izlaganja Suncu

  1. Nanošenje zaštitnog SPF faktora
  2. Pratiti savete za negu našeg lekara
  3. Izbegavajte šminku, saunu, teretanu, bazen, sve aktivnosti sa pojačanim znojenjem 24 sata

 

Trajanje tretmana

Tretman traje u zavisnosti od regije oko 15- 30 minuta. Celo lice, vrat i dekolte oko sat vremena.

 

Sve informacije su informativnog karaktera, pre svake procedure klijent se dogovara sa lekarom o svim koracima, procedurama i savetima za negu kože nakon tretmana.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381