Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

Botox

Botulinum toksin je neinvazivna procedura primene toksina dobijenog iz bakterije Clostridium botulinum, u cilju redukcije vidljivih bora, ali i kao prevencija postojećih. Botoks se već decenijama koristi u neurologiji i oftalmologiji kao lek, a od skoro je registrovan i kao estetska procedura koja pomaže u redukciji bora i finih linija na licu, koje nastaju kao posledica pojačane mimike.

Kako botoks deluje?

On deluje na nivou neuromišićne spojnice blokirajući oslobađanje acetil-holina, osnovnog neurotransmitera za prenos informacija ka mišiću. Osnova mehanizma dejstva je blokiranje impulsa koji nerv šalje ka mišiću za kontrakciju. Finalni rezultat je relaksacija mišića.

Gde sve možemo koristiti Botox?

Botoks može da se koristi za uklanjanje bora na licu i to najpre za regiju glabele, čela i za okoloočnu zonu, takozvane rodine noge. Pored toga botoks se može koristiti i kao dodatak drugim procedurama kako bi se umanjila seboreja. Pored toga botoks se koristi u poboljšanju gummy smile-a, ali i za lečenje migrene.

Botoks i znojenje?

Tretman botoksom se može sprovesti u cilju smanjenja znojenja ili hiperhidroze, posebno u zoni oko kose, ispod pazuha, ali i na dlanovima i tabanima.

Koliko traje procedura?

Sama procedura traje oko 15 minuta koliko je potrebno za jednu regiju lica, a maksimalno sat vremena, koliko je potrebno za tretman preteranog znojenja šaka, stopala ili pazuha.

Koliko dugo efekti traju?

Efekti ove procedure su individualni, traju od tri do šest meseci,  u retkim slučajevima i do godinu dana.

Za koga je ova procedura namenjena?

Botoks mogu da rade svi uzrasta od  18-65 godina. Ne radi se kod trudnica i dojilja, pacijenata koji su preosetljivi na neku od supstanci preparata, kod onih sa akutnom infekcijom kože ciljane zone i neuroloških bolesnika.

Šta treba da znate pre i nakon tretmana?

Pre, ali i nakon tretmana nemojte konzumirati alkohol i lekove koji utiču na koagulaciju, na primer aspirin. Nakon tretamana izbegavajte fizičku aktivnost, naglo pomeranje glave, kao i odlazak u saunu ili bazen.

Kada očekujem finalni rezultat?

Finalni rezultat je vidljiv oko 14. dana, dok ćete već od trećeg dana primetiti blago zatezanje tretirane zone.

Sve informacije su informativnog karaktera, pre svake procedure klijent se dogovara sa lekarom o svim koracima, procedurama i savetima za negu kože nakon tretmana.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381