Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

Dermoskopija

Dermoskopija je neinvazivna procedura pregleda, prvenstveno pigmentnih lezija na koži. Poslednjih godina koristi se intenzivno i kao dijagnostička procedura za mnogobrojne inflamatorne bolesti kože.

Ko treba da radi dermoskopski pregled?

Rutinski dermoskopski pregled bi trebalo svi da rade jednom godišnje, kako bi se napravila mapa mladeža, pratile ili poslale na uklanjanje sve one lezije koje su suspektne.

Zašto se određeni mladeži prate na tri ili šest meseci?

Pojedini mladeži zahtevaju dodatno praćenje, kako bi se ustanovilo da li se njihov oblik, veličina ili boja menjaju u periodu od tri ili šest meseci.

Da li mogu da pregledam samo jedan mladež?

Savet je da se jednom godišnje obavi pregled, svih mladeža na telu. Ukoliko se u međuvremenu desi da se neki od postojećih mladeža značajno promenio na oko, ili je došlo do pojave nove promene, radi se ciljani pregled tog mladeža.

Koliko traje pregled mladeža?

Svaki pregled mladeža je individualan, u zavisnosti od broja mladeža na telu. Ukoliko ih imate manje od pedeset potrebno je između pola sata i sat. Ukoliko ih imate više, računajte da je neophodno oko dva sata, posebno ako se prvi put pregledate.

Da li ovaj pregled boli?

Dermoskopija je potpuno bezbolna procedura.

Da li se određene promene fotografišu?

Sve suspektne lezije se fotografišu i klinički i dermoskopski i stoje u Vašoj bazi. Na sledećoj kontoli, upoređujemo izgled, boju i veličinu Vaših mladeža.

Šta još može da se pregleda dermoskopom osim mladeža?

Pored mladeža, dermoskopom može da se pregleda svaka promena na koži, kosi ili noktima.

 

Sve informacije su informativnog karaktera, pre svake procedure klijent se dogovara sa lekarom o svim koracima, procedurama i savetima za negu kože nakon tretmana.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381