Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi su jedna od najstarijih, ali i najtraženijih estetskih procedura , kako u svetu, tako i kod nas. Poznate su priče o Kleopatri koja se kupala u mleku, kako bi imala ujednačenu i nežnu kožu. Žene kroz vekove pokušavaju, korišćenjem kako soka iz voća, tako i različitim tretmanima da dođu do glatkog ujednačenog tena. Kada inicijalno spomenemo pilinge mnogi misle upravo na one procedure koje sprovode kod kuće, ali i kada su oni u pitanju treba biti posebno obazriv, kako o  vrsti pilinga  i supstancama, tako i o njihovim koncentracijama, kako ne biste napravili opekotine ili oštećenja kože.

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling je procedura uklanjanja površinskog sloja kože posebnim hemijskim agensima u različitim koncentracijama. To je specijano dizajnirana metoda, koja se sprovodi u profesionalnim uslovima, sa proverenim preparatima, kako ne bi došlo do oštećenja kože. Ovom metodom, ne samo što uklanjamo površinski mrtvi sloj kože, već i uz pomoć hemijskih supstanci dovodimo do intezivnog oslobađanja faktora rasta, citokina i utičemo na sintezu kolagena, što zajedno dovodi do lepše i podmlađenje kože.

Koje su indikacije za hemijski piling?

Hemijski pilinzi se koriste za niz različitih problema koji su vidljivi na koži, ali i pored toga mogu biti sastavni deo uobičajene nege. Pored toga što pomažu u dobijanju blistavog i negovanog tena, vrlo su važni kako bi svi kozmetski preparati koje koristimo, bolje apsorbovali i bili iskorišćeni na adekvatan način. Oni mogu biti i osnova i deo svih drugih estetskih procedura.

 1. Redovna mesečna nega kojom se vrši profesionalna eksfolijacija
 2. Prevencija starenja kože
 3. Kod foto aginga, kože koja je bila dosta izložena suncu
 4. Kod sitnih bora
 5. Za uklanjanje fleka, hiperpigmentacija, melazme
 6. Za lečenje akni i postinflamatornih hiperpigmentacija nakon akni
 7. Za uklanjanje ili poboljšanje izgleda strija

Koje vrste hemijskih pilinga postoje?

Postoji nekoliko vrsta hemijskih pilinga, koji se po mestu delovanja dele na površinske, srednje i duboke. U zavisnosti od dubine njihovog delovanja, zavise i rezultati ali i period oporavka. Hemijski pilinzi se rade i različitim agensima u zavisnosti od vrste problema koji se tretira.

Kako izgleda procedura hemijskog pilinga?

Kao i pre svake procedure, naš lekar vrši pregled kože, određuje njen tip, aktuelno stanje, kao i analizira promena koje se tretiraju. Tada se svakom pacijentu određuje individualni plan i program tretmana.

Pre početka tretmana koža se detaljno očisti, a potom nanosi određeni piling, koji odstoji određeno vreme, nakon čega se neutrališe. Posle toga se nanosi umirujuća maska. Na kraju tretmana nanosimo posebnu kremu koja će smiriti  i nahraniti lice. Većina tretmana je potpuno bezbolna, kod određenih agenasa možete očekivati blago peckanje. Nakon tretmana možete se vratiti uobičajenim aktivnostima.

Kako izgleda koža nakon hemijskog pilinga?

Koža može biti minimalno crvena, uz subjektivne senzacije zatezanja, što nakon odgovarajuće kreme ubrzo prolazi. Kod određenih pilinga dolazi do ekstenzivnog ljuštenja nakon 3-4 dana od tretamana, ali su pacijenti koji rade te pilinge o tome unapred obavešteni. Prve efekte tretmana možete videti vrlo brzo, kod većine čak i odmah nakon tretmana.

Šta možete da očekujete nakon tretmana?

Nakon jednog tretmana koža je sjajna, regenerisana, izgleda blistavo i zdravo. Sitne bore i fleke su manje vidljive, koža je hidriranija i spremna da bolje apsorbuje sve preparate koje ćete na nju da nanesete. Akne, miteseri i sebum su redukovani, a ožiljci od akni manje primetni.

Koliko je potrebno tretmana?

Broj tretmana je individualan i kod svakog se određuje upravo na osnovu potrebe kože. Uglavnom praktikujemo serije od 3-5 vezanih hemijskih pilinga kada tretiramo određene probleme, dok za trenutni sjaj i blistavost je dovoljan i samo jedan.

Šta morate da znate pre nego što se odlučite na hemijski piling?

Hemijski pilinzi se ne rade u određenim stanjima

 1. Ukoliko imate neku virusnu ili bakterijsku infekciju koja je u akutnoj fazi
 2. Ukoliko ste na sistemskoj terapiji retinoidima, ili ste bili u proteklih 6 meseci
 3. Imate istoriju stvaranja hipertofičnih ili keloidnih ožiljaka
 4. Ako ste imali neku hirušku intervenciju ili zračenje u proteklom periodu
 5. Ako ste trudni
 6. Ako imate sveže opekotine ili je koža i dalje intenzivno osunčana
 7. Ako ste radili neki tretman laserom u proteklih 28 dana
 8. Imate svežu tetovažu na mestu gde želite piling da se radi

Ukoliko ste kandidat za hemijski piling pre procedure nekoliko dana:

 1. Nemojte se depilirati 2-3 dana pre tretmana
 2. Nemojte se preterano izlagati Suncu, niti ići u solarijum
 3. Nemojte raditi bilo koje abrazivne tretmane na licu
 4. Nemojte mazati kreme sa retinoidima
 5. Nemojte koristiti kućne pilinge

 

Nakon tretmana:

1.Obavezno izbegavanje izlaganja Suncu

 1. Nanošenje zaštitnog SPF faktora
 2. Prskanje termalnih voda, više puta dnevno
 3. Mazanje krema za bržu regeneraciju i hidrataciju
 4. Izbegavajte saunu, teretanu, bazen, sve aktivnosti sa pojačanim znojenjem

Trajanje tretmana: Samo vreme nanošenje kiseline je oko 15 minuta, a ceo tretman traje oko 45 minuta.

 

Tretmani koje mi radimo u našoj ordinaciji:

 1. AHA peel (alfa hidroksi ili voćne kiseline) je kombinovani piling koji sadrži glikolnu, mlečnu i limunsku kiselinu. Koriste se u različitim koncentracijama u zavisnosti od potrebe kože. Ublažavaju i homogenizuju boju, posvetljuju ten, umanjuju sitne bore, akne i strije.
 2. Glikolna kiselina pripada grupi AHA kiselina, a dobija se iz šećerne trske. Može se koristiti kao samostalna u različitim koncentracijama ( 20%, 35%, 50%, 70%) u zavisnosti od potreba i stanja kože. Ova kiselina ima najjače svojstvo od svih takozvanih voćnih kiselina, pa je najčešće izbor za sve kože koje imaju ozbiljniju problematiku, kao što su izražene akne, bore i hiperpigmentacije.
 3. Mandelična kiselina je kiselina iz grupe AHA kiselina, dobijena iz badema. Pored toga što podstiče eksfolijaciju kože, zbog svojih antiinflamatornih svojstava koristi se za lečenje akni, rozacee i ostalih upalnih dermatoza. Najmanje duboko prodire u kožu, pa se može koristiti i kod osetljive kože.
 4. Jessnerpeel holivudski sjaj, jedan od najpopularnijih tretmana širom sveta, sadrži salicilnu i mlečnu kiselinu i resorcinol. Nakon njege koža je lepa, sjajna i regenerisana. U ponudi imamo i modifikovanu verziju Jesnera koja sadrži i limunsku kiselinu kako bi efekat bio još upečatljiviji.
 5. Piling salicilnom i azelaičnom kiselinom, salicilna posebno u različitim koncentracijama ali i u kombinaciji sa azelaičnom kiselinom je idealna za masnu, problematičnu kožu sa puno komedona. Salicilna kiselina pripada beta hidroksi kiselinama, rastvorljiva je u mastima i kao takva prodire duboko u pore, čisteći je od svih nečistoća.
 6. Piling sa argininom za osetljivu kožu, ovaj piling nije agresivan pa je kao takav idealan za osetljivu kožu. Eliminiše nepravilnosti na koži, fine bore ali i podstiče sintezu kolagena. Ovaj piling sadrži mlečnu kiselinu, arginin, aloja veru i alantoin.
 7. Retinolski piling retinol je jedna od najomiljenijih supstanci u kozmetskoj industriji. Pored toga što utiče na eksfolijaciju, uklanja i one najupornije hiperpigmentacije a izuzetan je borac protiv starosti kože. Utiče na sitne bore ali i prevenira nastanak novih.
 8. TCA® Pain Control ( Piling trihlorsirćetnom kiselinom)

Nova patentirana tehnologija obezbeđuje da EASY TCA PAIN CONTROL pruži odlične rezultate na dubini papilarnog dermisa, sa veoma blagim osećajem peckanja.

Efikasnost je posebno povećana kod problema sa pigmentacijom.

Indikacije: Fotostarenje i prevencija kože od oštećenja  UVA/UVB zraka, površinske bore, opuštena koža, pušačka koža, koža bez sjaja, koža sklona aknama, suva koža.

 1. PRX piling, ukoliko želite da osetite sve benefite hemijskog pilinga sa trihlorsirćetnom kiselinom, a ne želite da prolazite kroz period intenzivnog ljuštenja, onda je ovo tretman za Vas. On čisti kožu, ujednačava ten, uklanja fleke, a i stimuliše fibroblaste i učestvuje u aktivaciji sinteze kolagena.
 2. Peel to Glow, ovaj tretman je idealan za sve koji odmah žele da zablistaju na nekom važnom događaju. Blagi piling uklanja sa kože mrtve ćelije, a bogati multivitaminski hidrirajući koktel daje koži sjaj.

 

Sve informacije su informativnog karaktera, pre svake procedure klijent se dogovara sa lekarom o svim koracima, procedurama, kao i dobija savet za negu nakon tretmana.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381