Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Deset razloga žašto Vam koža prebrzo stari

Kao i ceo organizam i naša koža prolazi kroz proces starenja. Na starenje utiču kako unutrašnji tako i spoljašnji faktori. Genetika je nešto na šta ne možemo puno da utičemo, ali zato postoji niz stvari koje možemo da promenimo, kako bi nam koža što duže ostala lepa, zdrava i mlada, a znaci starenja bili što više odloženi.

  1. Ne čuvate se od sunca

Dugotrajno izlaganje sunčevim zracima se akumulira i koža koja je provela dosta  vremena izložena sunčevim zracima izgleda starije od one koja je godinama čuvana. Zato ako do sada niste počeli da čuvate svoju kožu od sunca, sada je pravi trenutak. Izbegavajte direktno izlaganje sunčevim zracima u najtoplijem delu dana ( od 10 do 17), nosite garderobu dugih ruka i nogavica, kao i šešire sa velikim obodom.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom tokom cele godine. Izbegavajte upotrebu solarijuma!!!

 

  1. Pušite

Pušenje je jedan od glavnih razloga ubrzanog starenja kože. Ukoliko do sada niste prestali, možda je sada pravo vreme da se bacite na ovu odluku. Koža pušača ima zućkastu boju, dehidrirana je i sa više bora od nepušača. Pod pušenjem podrazumevamo i obične cigarete ali i elektronske!

 

  1. Imate jaku facijalnu mimiku

Dok govorite previše gestikulirate, imate jaku mimiku lica. Sve ovo dovodi do bržeg javljanja bora, nego kod onih koji imaju manje izraženu gestikulaciju. Obratite pažnju na pokrete koje radite sa licem dok govorite. Vežbajte da ne pravite toliko izražene ekspresije, i kao vid prevencije koristite botulinum toksin. Nosite naočare za sunce.

 

  1. Jedete previše brze hrane

Ishrana značajno utiče na kvalitet i izgled kože. Brza hrana, posebno ona koja je pržena ili sa visokim glikemijskim indeksom, kao što su slatkiši i razne industrijske grickalice dovode do ubrzane razgradnje kolagenih vlakana, što rezultita opuštenom kožom koja deluje starije od realne dobi.

 

  1. Pijete previše alkohola

Alkohol vuče vodu iz organizma, pa je koža kod ljudi koji piju previše alkohola inicijalno dehidrirana , a potom i više izborana, nego koža kod onih koji ne konzumiraju alkohol ili ga piju u umerenim količinama.

 

  1. Ne vežbate

Čak i lagane vežbe dva do tri puta nedeljno poboljšavaju cirkulaciju celog tela, pa je koža kod onih koji vežbaju nahranjenija i lepšeg izgleda. Vežbanje sa sobom nosi i primenu zdravijeg stila života u vidu zdravije ishrane i odsustvo duvana i alkohola.

 

  1. Koristite previše grube proizvode u nezi kože

Ukoliko ste pregrubi sa svojom kožom, koristite previše jakih, pogrešnih ili grubih proizvoda, vaša koža će izgledati starije nego što to jeste. Koristite blage proizvode za čišćenje kože, ne preterujte sa pilinzima, i ne trljajte kožu jakim četkama ili peškirima.

 

  1. Ne perete kožu nakon znojenja

Na kraju dana, ali i nakon sportskih aktivnosti ili znojenja, bitno je da operete kožu blagim umivalicama. Znojenje, čestice zagađenja, ali i kozmetskih i dekorativnih proizvoda ukoliko predugo stoje na koži, mogu da dovedu do njenog oštećenja, ali i ubrzanog starenja.

 

  1. Ne koristite hidratantnu kremu

Hidratacija svakog tipa kože je neophodna. Često oni sa masnom kožom se trude da je dodatno isuše i preskaču hidratantne kreme, a hidratacija je neophodna za očuvanje zdrave, lepe i mlade kože.

 

  1. Mislite da je kasno da nešto promenite

Za adekvatnu negu kože nikada nije kasno, tako da ako radite nešto od stavki navedenih u tekstu gore, nije kasno da odmaha sada krenete da menjate svoje navike, a Vaša koža će Vam zahvaliti svojim lepim, zdravim i mladim izgledom.

 

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381