Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Zimski rituali u nezi kože

Niska temperatura, nagli prelaz iz toplog u hladno, smog i vetar su najčešći razlozi zašto koža u zimskom periodu postaje osetljivija, suvlja i sklonija iritacijama. Određena dermatološka oboljenja tokom zime se dosatno pogoršavaju, kao što su razne forme ekcema, atopijski dermatitis, rozacea, psorijaza, seboroični dermatitis,Rejno, ali i zdrava koža postaje suvlja i manje otporna na svakodnevne stimuluse.

 

Kako negovati kožu zimi?

U zimskom periodu važno je lagane letnje formulacije, zameniti jačim kremama i mastima,  koje sadrže ceramide, glicerol, ureu, ši buter,petrolatum, ali i više hijaluronske kiseline. Zima je pravo vreme i da se odrade neke jače profesionalne procedure kao što su hemijski pilinzi, laserski tretmani, ali i uklone razne benigne tvorevine sa koži kao što su bradavice, fibromi ili mladeži.

 

Lagana umivalica kao osnova zimske nege

Tokom zime treba tražiti blage umivalice, koje dodatno ne isušuju, več i hrane kožu. Najpre treba birati umivalice na kojima je istaknuto da su blage i hidratantne. Čak i koža koja je sklona bubuljicama i mašćenju treba da makar jednom dnevno, najpre ujutru, koristi blagu umivalicu, a u zavisnosti od individualnih potreba, drugi put može to biti uobičajena umivalica za problematičnu kožu.

 

Uljana kupka baza zimske nege tela

Iako su do sada uljane kupke bile baza za sve one koji su skloni ekcemima, one bi trebalo u zimskom periodu da budu sastavni deo nege tela svih. One su blage, ne isušuju dodatno kožu tela, a pored toga je i hrane. Za one koji nemaju problematičnu, suvu i osetljivu kožu, one mogu biti i jedini korak nege tela, sa samo parcijalnim dodavanjem hidratantne kreme na najsuvljim zonama.

 

Hidratantne kreme za lice i telo

Tokom leta za negu lica i tela najpre savetujemo laganije formulacije, kao što su gelovi i losioni. Tokom zime najpre treba koristiti kreme i masti, sa većim sadržajem ceramida, uree, glicerola, ši butera i hijaluronske kiseline. Ove kreme pomažu obnavljanje barijere kože, ali isto tako je i čuvaju od dejstva faktora spoljašnje sredine.

 

Posebne anti aging formule

Proizvodi sa anti aging sastojcima, kao što su kiseline, retinoli, dodatno isušuju kožu, pa ukoliko ih koristite potrebno je posebnu pažnju posvetiti dodatnoj hidrataciji kože. Pored toga početnici moraju biti oprezni sa koncentracijama i formulacijama kako bi sprečili neželjene efekte ovih moćnih sastojaka.

 

Zaštita kože od zagađenja

Zagađenje je postalo uobičajeno poslednjih godina, pa je posebno u zimskom periodu potrebno dodatno zaštititi kožu od njega. U ovu svrhu najbolje je koristiti dodatne antioksidanse , a to su proizvodi na bazi vitamina C i E. Pored toga, postoje sada i gotove anti pollution formulacije, koje postaju must have, poslednjih sezona.

 

Specijalna nega šaka i usana

Šake i usne najviše stradaju u zimskom periodu, pa im je potrebno posvetiti posebnu pažnju. Usne uveče obavezno namazati vazelinom ili pantenolom, a tokom dana ih dodatno hidrirati labelom za usne. Šake nakon svakog pranja namazati sa kremom, a čim krene hladnije vreme, krenuti sa nošenjem rukavica, kako bismo sačuvali šake od vetra i zime.

 

Zaštita od sunca, tokom cele godine

Često mislimo da tokom zime nema potrebe da kožu štitmo od sunca, ali to je potpuno pogrešno. U zimskom periodu, posebno ako idemo na skijanje zaštitni faktor je i dalje obavezan korak u rutini. Većina procedura, ali i proizvoda sa anti aging sastojcima, koji su deo zimske rutine, zahtevaku dodatnu zaštitu od Sunca!

 

Garderoba do kože od prirodnih materijala

Često garderoba koja je do kože može da bude dodatno iritirajuća, pa je važno direktno do kože nositi prirodne materijale kao što je pamuk. Vuna može da stvara dodatne iritacije, pa je potrebno obratiti pažnju na postavu vunenih rukavica ili kapa, da ona ne bude od vune.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381