Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Preporuka dermatologa kao prvi korak u borbi protiv akni

Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe jesu uzroci pojava nepravilnosti na koži – hormoni i izloženost stresu, kao i manje poznati mikrokomedoni. Dermokozmetički brend La Roche-Posay za ovaj problem nudi rešenje u vidu Effaclar linije

Akne su jedan od najčešćih kožnih problema koji pogađa gotovo 40% ljudi starijih od 25 godina. Bilo da su nastale usled klimatskih promena, uticaja spoljnih agresora kao što su – zagađenje vazduha, uticaj sunčevih zraka, ili zbog neadekvatne ishrane, akne pogađaju odrasle, gotovo jednako koliko i mlade. Osim što utiču na estetiku lica, utiču i na mentalno zdravlje a istraživanja su pokazala da se gotovo 50 odsto pacijenata sa aknama samoizoluje dok polovina ispitanih ima sklonosti da razvije i određena stanja depresije. Bilo da pripadate prvoj ili drugoj grupi, jedno je sasvim sigurno – potrebno vam je efikasno i brzo rešenje, ono iza kojeg stoji 90.000 dermatologa.
Effaclar Ultra koncentrovani serum za ublažavanje akni i bora kod odraslih
MIKROKOMEDONI – KAKO NASTAJU?

• visoka potrošnja mlečnih proizvoda
• ishrana koja se sastoji od puno masti i šećera
• prekomerno hidrirana koža, obično usled korišćenja pogrešne hidratantne kreme
• visoka vlažnost

MIKROKOMEDONI – KAKO NASTAJU?

• visoka potrošnja mlečnih proizvoda
• ishrana koja se sastoji od puno masti i šećera
• prekomerno hidrirana koža, obično usled korišćenja pogrešne hidratantne kreme
• visoka vlažnost

Nega kože iz ugla stručnjaka
Specijalno adaptiran proizvod za kožu sklonu aknama, Effaclar Ultra Koncentrovani Serum razvijen je od strane dermatologa, zbog čega je o njegovoj upotrebi najbolje čuti upravo od strane stručnjaka. Na najčešća pitanja o nezi kože i borbi protiv akni odgovara dr Jovana Majstorović, specijalista dermatovenerologije.

1.Pravilni koraci za negu problematične kože
,,Problematična koža sklona nepravilnostima može da bude vrlo izazovna za negu. Često previše aktivnih sastojaka iz različitih linija mogu da osuše i dehidriraju kožu, zato je uvek savet da se koriste proizvodi iz iste linije kako bi bio ostvaren željeni efekat. Najpre je važno očistiti kožu, upotrebom umivalice koja je definisana za određeni tip kože. Nakon toga savetujem eksfolijaciju, kako bi se uklonile mrtve ćelije i sprečilo novo pušenje pora, a poslednji korak u nezi je krema koja ima i hidrirajuće komponente’’ izjavila je dr Majstorović.
2. Odabir pravog trenutka za početak Effaclar rutine
,,Effaclar Ultra Koncentrovani serum od brenda La Roche-Posay namenjen je najpre adultnoj populaciji, jer pored odličnog efekta na adultne akne, deluje I kao dobar anti-aging proizvod’’, dodaje dr Majstorović. ,,On može da se koristi u tretmanu adolescentnih akni jer sadrži sjajnu kombinaciju salicilne, glikolne I lha kiseline, dok je niacinamid posebno važan sastojak koji umiruje kožu, jača njenu barijeru i prosvetljava ten’’.
3. Prvi rezultati nakon već dve nedelje
,,Preporuka je da se serum koristi svako veče ukoliko se primenjuje samostalno ili svako drugo veče, ukoliko se kombinuje sa retinolom. Najpre savetujemo da se kombinuje sa drugim proizvodima iz Effaclar linije’’, savetuje ona. ,,Studije pokazuju da je kod 83% korisnika koža sjajnija i glađa već od prvog dana, a nakon dve nedelje 90 % finih linija je smanjeno, dok su kod 92% osoba pore manje vidljive’’.
Effaclar Duo Plus – saveznik za mlade
Pored adultnih akni, sa ovim problemom suočavaju se i mlađe generacije. U ovom mladalačkom dobu zbog različitih izazova, stresa i hormona posebno trpi i koža, zbog čega je za njih najbolji izbor Effaclar Duo+ krema. Formula je zasnovana na bazi tri ključna sastojka: niacinamid koji smanjuje crvenilo i upalne procese, procerad koji štiti od pojave fleka na koži nakon povlačenja akni i aqua posae filiformisa i manoze koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže i stimulišu regeneraciju kože. Glavni benefiti Effaclar Duo+ kreme su brzo čišćenje postojećih bubuljica, sprečavanje njihove ponovne pojave i ograničavanje rizika od pojave fleka.
Kada je u pitanju borba protiv akni, bilo da ste tinejdžer ili spadate u kategoriju odraslih, ono što je važno je da rešenje postoji. Pružite svom licu proverenu negu i izaberite dobitnu kombinaciju iz Effaclar linije.

Za dodatne informacije o brendu La Roche-Posay posetite zvaničnu web-stranicu i zapratite La Roche-Posay na Instagram i Facebook stranici.

Effaclar Duo+, preporučena informativna cena: 1.936,25 RSD
Effaclar Ultra koncentrovani serum, preporučena informativna cena: 3.648,14 RSD

 

Izvor: https://fashionmag42.com/

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381