Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

La Roche-Posay unapredio je formulog svog Effaclar Ultra koncentrovanog seruma za ublažavanje adultnih akni

La Roche-Posay

La Roche-Posay unapredio je formulog svog Effaclar Ultra koncentrovanog seruma za ublažavanje adultnih akni

Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Dermokozmetički brend La Roche-Posay, kao rešenje za ovaj problem, nudi Effaclar liniju, a ove jeseni i unapređuje formulu jednog njenog člana – Effaclar Ultra koncentrovanog seruma.

Akne su jedan od najčešćih kožnih problema koji pogađa gotovo 40% ljudi iznad 25 godina. Bilo da su nastale usled klimatskih promena, uticaja agresora iz spoljašnje sredine, kao što su zagađenje vazduha, usled dejstvaj sunčevih zraka, ili neadekvatne ishrane, akne pogađaju odrasle gotovo jednako koliko i mlade. Osim što utiču na estetiku lica, ostavljaju posledice i na mentalno zdravlje. Istraživanja su pokazala da se gotovo 50 odsto pacijenata sa aknama samoizoluje, dok polovina ispitanih ima sklonosti da razvije i određena depresivna stanja. Bilo da pripadate prvoj ili drugoj grupi, jedno je sigurno – potrebno vam je efikasno i brzo rešenje za ovaj problem, kao što je La Roche-Posay Effaclar Ultra koncentrovani serum, koji je sada dostupan sa novom, poboljšanom formulom i kombinacijom aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama.

LA ROCHE-POSAY EFFACLAR ULTRA KONCENTROVANI SERUM – IZBLIZA

 

Kako deluje?

Kao piling i sredstvo za umirenje kože, dok istovremeno sprečava ponovno pojavljivanje akni i drugih nesavršenosti na licu. Ovaj lagani serum za lečenje akni sa salicilnom kiselinom, osim što uklanja mrlje i doprinosi sprečavanju pojave novih nepravilnosti na licu, rešava i dubinski problem nastanka mikrokomedona, nevidljivih golim okom, koji su jedan od vodećih kožnih problema s kojima se odrasli suočavaju.

MIKROKOMEDONI – ŠTA IH UZROKUJE?

  • VISOKA POTROŠNJA MLEČNIH PROIZVODA.
  • ISHRANA KOJA OBILUJE MASTIMA I ŠEĆERIMA.
  • PREKOMERNO HIDRIRANA KOŽA, OBIČNO USLED KORIŠĆENJA POGREŠNE HIDRATANTNE KREME.
  • VISOKA VLAŽNOST.

 

Šta ovaj preparat čini posebno efikasnim?

Tri kiseline i niacinamid, koji pruža vidljivu efikasnost, prekriva nepravilnosti i – u periodu od 28 dana – umanjuje do 49 odsto ožiljaka prouzrokovanih aknama (istraživanje dermokozmetičkog tržišta koje su sproveli IQVIA i drugi partneri  – Ipsos, TNS – između septembra 2017. i avgusta 2018. među dermatolozima u 62 zemlje).

 

Šta kažu stručnjaci?

Specijalno adaptiran proizvod za kožu sklonu aknama,Effaclar Ultra koncentrovani serum razvijen je od strane dermatologa, zbog čega se za savete vezane za njegovu upotrebu najbolje obratiti ekspertima. Na najčešća pitanja o nezi kože i borbi protiv akni odgovara dr Jovana Majstorović, specijalistkinja dermatovenerologije.

dr Jovana Majstorović

KOJI JE PRAVILAN REŽIM NEGE ZA PROBLEMATIČNU KOŽU?

„Problematična koža sklona nepravilnostima može da bude vrlo izazovna za negu. Često previše aktivnih sastojaka iz različitih linija mogu da je isuše i dehidriraju, zbog čega je važno koristi proizvode iz iste linije kako bi se ostvario željeni efekat. Najpre je neophodno očistiti kožu upotrebom umivalice prilagođene određenom tipu kože. Nakon toga, savetujem eksfolijaciju – kako bi se uklonile mrtve ćelije i sprečilo novo zapušavanje pora, dok je poslednji korak u nezi krema koja sadrži i hidrirajuće komponente.”

 

KADA JE PRAVI TRENUTAK ZA POČETAK EFFACLAR RUTINE?

Effaclar Ultra koncentrovani serum brenda La Roche-Posay namenjen je najpre adultnoj populaciji, jer – pored odličnog efekta na adultne akne – deluje i kao dobar antiejdž proizvod. On može da se koristi u tretmanu adolescentnih akni, jer sadrži sjajnu kombinaciju salicilne, glikolne i LHA kiseline, dok je niacinamid posebno važan sastojak koji umiruje kožu, jača njenu barijeru i prosvetljava ten.“

 

ZA KOLIKO MOŽEMO DA OČEKUJEMO PRVE REZULTATE?

„Preporuka je da se serum koristi svako veče  – ukoliko se primenjuje samostalno, ili svako drugo veče – ukoliko se kombinuje sa retinolom. Najpre, savetujemo da se kombinuje sa drugim proizvodima iz Effaclar linije. Studije pokazuju da je kod 83% korisnika koža sjajnija i glađa već od prvog dana, nakon dve nedelje 90 % finih linija je smanjeno, dok su kod 92% osoba pore manje vidljive.“

 

PROČITAJTE I… Ana Ivanović Natural Performance: Saznajte sve o novom beauty brendu posvećenom prirodnoj nezi

Foto: PR

Izvor: https://beautydesk.rs/

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381