Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

NAJBOLJA NEGA ZA KOŽU LICA! Poslušajte savet dermatologa

Lepa i negovana koža lica, predstavlja jedan od glavnih estetskih atributa u svim starosnim razdobljima. Izuzetno je važno početi sa adekvatnom negom od rane mladosti, ali i uskladiti preparate i procedure kako tipu kože, tako i njenim godinama. Kako se pravilno neguje koža lica, koji su to preparati pogodni za koji tip kože i koja je to dnevna rutina koju bi trebalo primenjivati, posavetovaće nas doktorka Jovana Majstorović, specijalista dermatovenerologije.

Paleta preparati za različite tipove kože

Pre nego što odaberete preparate, izuzetno je važno da identifikujete svoj tip kože, kao i potencijalne probleme koje na njoj imate. Vrlo često preparati koji prijaju vašoj majci,sestri, drugarici, nisu oni koji su i najbolji za vašu kožu. Dobro odabrana kozmetika je najbolji saveznik u zaštiti vaše kože od štetnih spoljnih uticaja, kako sunca, hladnoće tako i različitih klimatskih uslova i zagađenja vazduha. Oni mogu da umire iziritiranu kožu i spreče razvoj različitih kožnih oboljenja. Najbolji savet će vam dati vaš dermatolog, koji će vam u skladu sa vašim tipom kože i predložiti dalje adekvatne korake. Važno je da ne zaboravite da nepravilnosti nisu jedina indikacija za otpočanjanje nege, već da je to rutina koju moramo da ubacimo u svoj svakodnevni raspored, a naša koža će nam uzvratiti lepim, zdravim i mladalačkim izgledom.

Do lepe kože u četiri koraka

Osnovni koraci u nezi kože su čišćenje, toniranje, nega i adekvatna zaštita. Prvi korak uvek mora da bude temeljno, ali nežno čišćenje. Tokom noći u procesu regeneracije koža produkuje sebum, koji jutarnjim umivanjem otklanjamo i spremamo kožu za dnevnu negu. Očišćena koža bolje apsorbuje aktivne supstance iz daljih koraka nege. Tonik otklanja ostatke od preparata za čišćenje, osvežava i vraća Ph koži. Nega podrazumeva aplikaciju različitih proizvoda koji hidriraju ili deluju na razna stanja kože. Zaštita od sunca je imperativ, posebno u letnjim danima ili na planini,tj u svim stanjima kada je vaša koža izložena štetnim UV zracima, koji dokazano utiču na starenje ali i mnogobrojne patologije kože.

Jutarnji i večernji rituali za vašu lepu i negovanu kožu

Negu kože bi uobičajeno trebalo praktikovati dva puta dnevno, ujutru i uveče, mada u zavisnosti od individualnih potreba,stanja kože ali i okolnosti, moguće je ovu rutinu i modifikovati. Jutarnja nega se sastoji od čišćenja,toniranja ( ovaj korak se sve više u modernism rutinama izbacuje), zatim ukoliko koristite serume i koncentrate potrebno ih je naneti na sveže opranu i toniranu kožu, kako bi njihova apsorpcija bila najbolja,a posle toga tek naneti hidratantnu dnevnu kremu.

Večernja nega obavezno počinje skidanjem brojnih ostataka od šminke ali i prljavštine koju tokam dana akumuliramo. Potom ponavljamo korak toniranja i upotrebu seruma i koncentrata, a zatim pripremamo kožu za spavanje hranljivim nočnim kremama.

Koža koja je sklona nepravilnostima ima svoju liniju preparata koju ubacujemo u rutinu pre završne hidratantne kreme. Pored ovih svakodnevnih koraka, vašoj koži je jednom do dva puta nedeljno neophodan piling koji će otkloniti mrtve ćelije , jednom mesečno profesionalno čiščenje kao i u zavisnosti od individualnih problema ali i želja dodatni saveti i tretmani kako dubinskog čišćenja,hidratacije tako i različitih anti aging i skin care procedura u dogovoru sa vašim dermatologom i kozmetičarem.
Pored nege spolja, nikako ne smemo zaboraviti i na negu koja dolazi iznutra. Vaša koža će pokazati kada niste dovoljno naspavani ili je vaša ishrana neizbalansirana ili nekvalitetna. Zapamtite da samo kombinacija zdrave ishrane, kvalitetnog sna i adekvatne nege dovodi do lepei negovane kože koja je spremna da odoli svih izazovima oštećenja i starenja.

 

Spec. dr med. Jovana Majstorović, specijalista dermatovenerologije

Završila Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Završava pripravnički staž na VMA, potom upisuje postdiplomske studije, koje završava odbranom rada koji se bavi kožnim manifestacijama Sindroma policističnih jajnika. Provela je četiri godine na specijalizaciji iz Dermatovenerologije, na Klinici za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Srbije, gde je i položila specijalistički ispit.

 

 

 

 

Izvor: https://uzvik.rs/

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381