Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Osnovni koraci do lepe, zdrave i negovane kože

Lepa i negovana koža lica, predstavlja jedan od glavnih estetskih atributa u svim starosnim razdobljima. Izuzetno je važno početi sa adekvatnom negom od rane mladosti, ali i uskladiti preparate i procedure kako tipu kože, tako i njenim godinama.

Paleta preparati za različite tipove kože

Pre nego što odaberete preparate, izuzetno je važno da identifikujete svoj tip kože, kao i potencijalne probleme koje na njoj imate. Vrlo često preparati koji prijaju vašoj majci,sestri, drugarici, nisu oni koji su i najbolji za vašu kožu. Dobro odabrana kozmetika je  najbolji saveznik u zaštiti vaše kože od štetnih spoljnih uticaja, kako sunca, hladnoće tako i  različitih klimatskih uslova i zagađenja vazduha. Oni mogu da umire iziritiranu kožu i spreče razvoj različitih kožnih oboljenja. Najbolji savet će vam dati vaš dermatolog, koji će vam u skladu sa vašim tipom kože i predložiti dalje adekvatne korake. Važno je da ne zaboravite da nepravilnosti nisu jedina indikacija za otpočanjanje nege, već da je to rutina koju moramo da ubacimo u svoj svakodnevni raspored, a naša koža će nam uzvratiti lepim, zdravim i mladalačkim izgledom.

Do lepe kože u četiri koraka

Osnovni koraci u nezi  kože su čišćenje, toniranje, nega i  adekvatna zaštita. Prvi korak uvek mora da bude temeljno, ali nežno čišćenje. Tokom noći u procesu regeneracije koža produkuje sebum, koji jutarnjim umivanjem otklanjamo i spremamo kožu za dnevnu negu. Očišćena koža bolje apsorbuje aktivne supstance iz daljih koraka nege.  Tonik otklanja ostatke od preparata za čišćenje, osvežava i vraća Ph koži. Nega podrazumeva aplikaciju različitih proizvoda koji hidriraju ili deluju na razna stanja kože. Zaštita od sunca je imperativ, posebno u letnjim danima ili na planini,tj u svim stanjima kada je vaša koža izložena štetnim UV zracima, koji dokazano utiču na starenje ali i mnogobrojne patologije kože.

Jutarnji i večernji rituali za vašu lepu i negovanu kožu

Negu  kože bi uobičajeno trebalo praktikovati dva puta dnevno, ujutru i uveče, mada u zavisnosti od individualnih potreba,stanja kože ali i okolnosti, moguće je ovu rutinu i modifikovati.

Jutarnja nega se sastoji od čišćenja,toniranja, zatim ukoliko  koristite serume i koncentrate potrebno ih je naneti na sveže opranu i toniranu kožu, kako bi njihova apsorpcija bila najbolja,a posle toga tek naneti hidratantnu dnevnu kremu. Ne treba zaboraviti na vrlo osetljivu kožu oko očiju, koja zahteva posebnu pažnju i specijalno dizajniranu kremu namenjenu upravo ovom vrlo osetljivom području.

Večernja nega obavezno počinje skidanjem brojnih ostataka od šminke ali i prljavštine koju tokam dana akumuliramo. Potom ponavljamo korak toniranja i upotrebu seruma i koncentrata, a zatim pripremamo kožu za spavanje hranljivim nočnim kremama.

Koža koja je sklona nepravilnostima ima svoju liniju preparata koju ubacujemo u rutinu pre završne hidratantne kreme.

Pored ovih svakodnevnih koraka, vašoj koži je jednom do dva puta nedeljno neophodan piling koji će otkloniti mrtve ćelije , jednom mesečno profesionalno čiščenje kao i u zavisnosti od individualnih problema ali i želja dodatni saveti i tretmani kako dubinskog čišćenja,hidratacije tako i različitih anti aging i skin care procedura u dogovoru sa vašim dermatologom i kozmetičarem.

Pored nege spolja, nikako ne smemo zaboraviti i na negu koja dolazi iznutra. Vaša koža će pokazati kada niste dovoljno naspavani ili je vaša ishrana neizbalansirana ili nekvalitetna. Zapamtite da samo kombinacija zdrave ishrane, kvalitetnog sna i adekvatne nege dovodi do lepe i negovane kože koja je spremna da odoli svih izazovima oštećenja i starenja.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381