Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Kako se izboriti sa ujedom komarca?

Boravak napolju, otvoreni prozori u objektima, sve to nosi potencijalni rizik od komaraca, koji pored toga što mogu da nas izujedaju, mogu da prenesu mnogobrojne bolesti, a kod nas je trenutno najaktuelniji West Nile. Iako groznicu zapadnog Nila, neće razviti svako koga ujede komarac, ono sa čime se svi suočavama su neprijatni ujedi, koji mogu da traju danima, a rezidualne fleke i mesecima posle.

 

Kako da se sačuvamo od komaraca?

Kao i kod svega, prevencija je ključ. Posebnu pažnju na prevenciju od ujeda posvetite ukoliko putujete u neku od tropskih zemalja. Na prozore stavite mreže, u objektu koristite aparate protiv komaraca, a u ekstremnim uslovima stavite i zavese oko kreveta. Koristite garderobu dugih rukava i nogavica, kada provodite vreme u prirodi.

 

Kako se repalenti koriste?

Repalenti se nanose nakon svih drugih kozmetskih proizvoda, kao zaštitni film koji štiti kožu od ujeda insekata. Potrebno je ponoviti nanošenje svakih 3-4 sata. Obratite na pažnju na proizvodu za koji uzrast je namenjen. Većina ovih proizvoda može da se koristi od druge godine deteta.

 

Repalent na garderobi?

Vašu garderobu možete naprskati repalentom, ali pre nego što je obučete. Neohodno je da ovu garderobu ne oblačite naredna 2- 3 sata i pustite da se osuši i izvetri.

 

Šta ako dođe do ujeda?

Kada dođe do ujeda, na samo mesto stavite kocku leda ili hladnu kompresu. Često pored ovoga nije neophodno ništa drugo. Ako ujed svrbi ili dugo traje možete koristiti kreme sa kortikosteroidima ( na preporuku lekara). Ne koristite lokalne antihistaminike koji se najpre reklamiraju za ovu namenu, jer često dovode do lokalne alergijske reakcije!!!

 

Šta ako mi fleka traje mesecima?

Često fleke nakon ujeda traju jako dugo. Iako većina ljudi smatra da ih treba izlagati sunčevim zracima, ovo ih zapravo pogoršava. Štitite ih od sunca, a ukoliko želite da fleka što pre prođe koristite anti pigment kreme.

 

Šta ako nakon ujeda imam sistemske znake?

Ukoliko nakon ujeda komarca, imate temperaturu, glavobolju, slabost mišića ili neke neurološke ispade, javite se hitno vašem lekaru!!!

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381