Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

U njenoj koži: Ovako izgleda dnevni režim nege dermatološkinje Jovane Majstorović…

Dermatolozi su tu da proniknu u tajne naše kože, da se pozabave problemima koji nas tište i pruže nam neophodne smernice kako bismo ih rešili, ali i adekvatno se negovali. Ipak, ovoga puta nismo se obratili dr Jovani Majstorović, vlasnici specijalističke dermatovenerološke ordinacije Derma Style, s molbom za pomoć, već sa željom da otkrijemo kojim beauty ritualima i proizvodima i sama pribegava u nastojanju da sačuva zdravlje i lepotu svoje kože.

 

„U pubertetu sam i sama imala bubuljice, s kojima sam se dugo borila,“ priznala nam je dr Majstorović već na početku ove priče. „Uzevši u obzir koliko je taj proces dugotrajan i težak, odlučila sam da budem lekar koji će razumeti svoje pacijente i voditi ih sigurnim putem do zdrave i lepe kože. Kao i sve devojčice, oduvek su me privlačile kremice, bočice, pa mi je kupatilo bilo prepuno različitih kremica, što se ni dan danas nije promenilo. Smatram da je koža mnogo više od lepote. Ona je odraz zdravlja kompletnog organizma. Danas sam ponosna što, nakon mog pregleda, pacijenta uputimo na dalja ispitivanja i – u ranoj fazi – otkrijemo i neka druga oboljenja, a koža nas na to uputi. Posao dermatologa izuzetno je izazovan budući da se susrećemo s mnogobrojnim hroničnim oboljenjima koja pratimo tokom celog života. Dermatologija mi pruža osećaj ispunjenosti kada tokom rutinskog pregleda otkrijemo i neki od karcinoma kože u ranoj fazi, te tako spasimo život.

U suštini, danas je dermatologija i više od medicine. Ona je osnova lepote, gde – zahvaljujući znanju iz oblasti medicine – pomažemo pacijentima da izvuku maksimum iz svoje kože, dok nam savremene antiejdž procedure omogućavaju da kvalitet, teksturu i zdrav izgled kože sačuvamo i tokom narednih godina. Ako bih trebala da odgovorim na pitanje koji deo dermatologije najviše volim, bila bih u velikoj dilemi. S podjednakim entuzijazmom edukujem pacijente i pružam im neophodnu podršku tokom kompletnog procesa lečenja. Volim klasičnu dermatologiju, dermatoskopiju, lečenje akni – kao jedan vrlo izazovan put, ali i dijagnostiku onih ozbiljnijih oboljenja. Uživam u antiejdž procedurama, koje dodatno doprinose svežijem i odmornijem izgledu, ali i očuvanju prirodnog izgleda. Najveći uspeh mi je kada pacijenti, koji su dolazili sa puno šminke, počnu da izlaze na ulicu bez pudera – srećni i zadovoljni u sopstvenoj koži.“

 

DR JOVANA MAJSTOROVIĆ: MOJA CELODNEVNA BEAUTY RUTINA

„Svoju rutinu nege menjam u zavisnosti od godišnjeg doba, ali i trenutnog stanja i potreba kože. Ipak, tokom cele godine, nikada ne preskače tri ustaljena koraka: umivalicu, hidrataciju i zaštitu od sunca.“

PREPODNEVNI RASPORED

 

CeraVe hidratantna umivalica

Biram je za jutro jer je blaga, efikasno hidrira kožu, dok je ujedno i čisti. Nikada lice ne brišem peškirom – oni su često izvor bakterija. Najpre pustim lice da se prirodno osuši, a – ukoliko žurim – posegnem za papirnim maramicama za jedokratnu upotrebu.

La Roche-Posay Vitamin C serum

Vitamin C koristim svako jutro kao antioksidans, ali i sjajnog saveznika u borbi protiv flekica. Preporučujum ga kao obaveznog saborca u nezi kože svih onih iznad trideset godina. Upravo ovaj proizvod biram jer se radi o čistom vitaminu C, koji dokazano ima bolje rezultate od derivata.

Eucerin Oil Control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+

Tokom leta, često ujutru preskočim dnevnu kremu i odmah nakon seruma pređem na nanošenje preparata za zaštitu od sunca. Kada su velike vrućine, ne prija mi više slojeva proizvoda na licu. Pošto imam masnu kožu lica, trenutno koristim Eucerin Oil Control SPF 50+, koji štiti od sunca, dok istovremeno „drži“ moju masnu kožu pod kontrolom. Ovaj preparat dostupan je i u toniranoj verziji, idealnoj za sve one koji ne žele mnogo da se šminkaju, a koji ipak nastoje da imaju blago tonirani ten.

Vichy termalna voda

Tokom dana, kada je vruće, više puta naprskam termalnu vodu koju uvek imam i kod sebe, i kod kuće, i u ordinaciji, i u autu. Najčešće koristim onu brenda Vichy.

 

POPOPODNEVNI RASPORED

 

La Roche-Posay Effaclar gel za čišćenje lica

Tokom leta, pošto ne koristim retinoide tokom letnjih meseci, upotrebljavam Effaclar umivalicu koja ukloni sve nečistoće sa moje kože. Često praktikujem metodu double clense, pri čemu kao uljanu fazu – koja najpre dolazi na red – koristim Uriage Hyseac ulje jer lepo rastopi šminku, kao i ostatke SPF-a.

Eucerin Hyaluron-Filler Skin Refining serum

Ovaj preparat na bazi glikolne i mlečne kiseline vrši blagu eksfolijaciju moje kože dok ne dođe hladnije vreme, kada se vraćam svom omiljenom sastojku – retinolu.

CeraVe hidratantna krema

Održava kožnu barijeru zdravom i jakom, dok je ujedno i hidrira.

 

SAVET PLUS

Generalno, moj stav je da je uvek bolje koristiti manji broj adekvatnih proizvoda, nego previše svega. Vrlo često u praksi nailazim na pogrešne kombinacije krema i seruma, kao i upotrebu previše proizvoda na pogrešan način. Tada, kao rezultat, dobijamo ili pogoršanje stanja kože, ili odsustvo napretka i pored ozbiljnih novčanih investicija. Stoga, ukoliko niste sigurni šta je zaista potrebno vašoj koži, posavetujte se sa svojim dermatologom.“

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381