Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Garderoba koja Vas štiti od UV zraka, UPF skala

Da li ste znali da garderoba pored toga što ima modni značaj, takođe može da bude Vaš značajan saveznik u borbi protiv štetnih sunčevih zraka? Treba imati u vidu da postoji razlika u zaštiti koju Vam pružaju različiti komadi garderobe, a to najviše zavisi od boje ali i materijala od koga je izrađena.

UPF ili Ultraviolet Protective Factor je indikator količine UV zračenja ( UVA i UVB) koje tkanina propušta. UPF 50 znači da materijal, odnosno vaša garderoba zadržava čak 98% sunčevih zraka, dok samo dva posto prodire do Vaše kože.

Postoji specijalno dizajnirana garderoba, koja se pravi sa UPF faktorom, a najpre je nastala u Australiji gde je još pre trideset godina, zapažen značajan porast karcinoma kože. Sada je ova garderoba dostupna širom sveta, a kod nas je možemo nabaviti putem online naručivanja.

Skala UPF

UPF 50+ je idealna zaštita

UPF  od 30 do 49 pruža solidnu zaštitu

UPF ispod 30 pruža minimalnu i nedovoljnu zaštitu

Šta ako nemate specijalno dizajniranu garderobu?

I regularna gardroba će Vas štiti, ali morate imati u vidu da različite boje i materijali, ne štite podjednako dobro. Kada idete na Sunce, birajte prirodne materijale kao što su pamuk ili lan ali i teksas. Što gušće tkanje ima vaša garderoba, više će Vas štititi.

Iako u dermatologiji, kada su boje u pitanju, najpre preporučujemo belu, posebno kod ekcema i alergijskih reakcija, kada je zaštita od Sunca u pitanju, bela je najgori izbor. Tamne boje najviše apsorbuju svetost i na taj način Vas najviše štite. Što svetlucavija garderoba više odbija zrake, pa se u ovim okolnostima najpre preporučuje. Birajte šire krojeve i potrudite se da Vam garderoba bude suva i nerastegnuta. Naravno što duža garderoba, više će Vas pokriti.

Kada su šeširi u pitanju, birajte šešir sa što većim obodom, sa uskim pletom i od prirodnog materijala na primer trske.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381