Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Nega kože tokom leta

Leto je za mnoge najlepše godišnje doba, ali pored lepog vremena, Sunca, mora i odmora, naša koža se upravo u ovom periodu suočava sa mnogobrojnim izazovima. Tokom leta dolazi do pojave novih ili eskalacije postojećih bubuljica, ali i hiperpigmentacija ili fleka. U ovom periodu su učestali ujedi insekata, opekotine od sunca, ali i sve češće su pojave alergija kako na inhalacione i nutritivne alergene, tako i na sunce. Kako bi Vaša koža bila u punm sjaju tokom leta, ali ispremna dočekala jesen, evo nekoliko praktičnih saveta, kako da negujete svoju kožu tokom leta.

  1. Higijena

Higijena kože, ali i svega onoga što dolazi u kontakt sa njom je uvek važna, ali u letnjem periodu dodatno obratite pažnju, da pre nego što dotaknete Vašu kožu, ruke obavezno dobro operite. Ukoliko se znojite, koristite papirne maramice, a ne peškir za plažu na kome sedite. Obavezno čistite Vaš mobilni telefon, ali i naočare kako za vid, tako i Sunce svakoga dana, jer se na njima nataloži dosta prljavštine, koja posle dolazi u kontakt sa Vašom kožom. Umivajte se redovno i koristite blage umivalice, kako biste očuvali lpidnu barijeru kože.

2.Osvežavajuće prskalice

U letnjem periodu, će Vam prijati upotreba termalne vode ili aktivnog kiseonika. Pored toga što će Vašu kožu rashladiti i hidrirati, deluju i antibakterijski.

  • 3.Hidratacija

Nikada ne preskačite ovaj korak. Ukoliko Vam je Vaša aktuelna krema jaka, ili teška, zamenite je kremama na gelastoj osnovi ili koristite kreme sa Sunce koje u sebi imaju i hidratantne sastojke.

4.Serumi i aktivne supstance

Serumi su korisni tokom cele godine, ali u letnjem periodu će ih Vaša koža posebno voleti. Ujutru Vitamin C kao snažan antioksidans, a tokom dana ili uveče serumi na bazi hijaluronske kiseline, koji će dodatno hidrirati kožu. Ukoliko imate problem sa flekicama tu su serumi koji vrše blagu eksfolijaciju, ali i sadrže aktivne sastojke protiv stvaranja novih fleka.

5.SPF, SPF, SPF

Najvažniji korak, iako u rutinama dolazi na kraju. Zaštitite svoju kožu od Sunca, kako bi Vam dugo godina ostala lepa i zdrava.

Uživajte u letu, ali čuvajte Vašu kožu, a ona će Vam uzvratiti na najlepši način!

 

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381