Email: info@dermastyle.rs

Fiksni telefon: 0114515387       Mobilni telefon: 0628725150

Pratite nas:

DERMASTYLE

Osnovni koraci za bezbedan piling kože

Piling ili eksfolijacija je odličan način da sa svoje kože uklonite ostatke ćelija, sebuma, prljavštine i da joj pomognete da izgleda lepše i negovanije. Piling pomaže i u uklanjanju hiperpigmentacija, umanjuje vidljivost pora i borica. Ipak da biste od pilinga izvukli najbolje za Vašu kožu neophodno je da znate koji piling odgovara Vašem tipu kože,u kojoj koncentraciji ga koristite, sa čime ga kombinujete i kako posle njega negujete kožu.

Koje vrste pilinga postoje?

Postoje dve vrste pilinga, a to su mehanički gde se putem određenih partikula mehaničku sa površine kože uklanjaju komponente sa površine kože, kao i hemijski, gde se putem hemijskih supstanci koje razlažu određene veze u komponentama na površini kože, takođe uklanjaju ćelije, prljavštine ili delovi površnog epiderma.

Koja je razlika između kućnih i profesionalnih pilinga?

Kućni pilinzi su uglavnom niske koncentracije, uglavnom u serumimam ili kremama. Iako su ove koncentracije niske, važno je biti oprezan kada i kako ih koristite kako ne biste oštetili kožu. Profesionalni pilinzi su u jačim koncentracijama, namenjeni za rad stručnog lica u odgovarajućim uslovima, pa nikada ako slučajno dođete u posed ovih pilinga ih ne radite sami!!!

Šta morate uraditi pre upotrebe pilinga?

Piling pre nego što stavite na lice probajte na maloj zoni unutrašnje strane podlaktice 24-48 sata, sačekajte da vidite hoće li biti neke neželjene reakcije. Ukoliko koža ne reaguje crvenilom ili iritacijom, možete ga započeti na licu.

Koliko često treba da koristim piling?

To sve zavisi i od Vašeg tipa kože , ali i tipa pilinga koji koristite.Ako imate osetljivu i suvu kožu, posebno budite oprezni. Danas postoje serumi i tonici sa kiselinama koji su blagi, pa mogu da se koriste jednom dnevno, dok neki pilinzi zahtevaju period da se koža od njih odmori, najpre 7-10 dana. Piling uvek koristite uveče. Kako se koža bude postepeno navikavala na određene hemijske supstance, možete postepeno povećavati koncentraciju, ukoliko želite dodatne efekte.

Kako da kombinujem piling?

Piling najpre koristite kao jedinu aktivnu supstancu u određenoj rutini. Nemojte ga kombinovati sa retinoidima, kao i nemojte kombinovati više različitih pilinga u isto vreme, osim ako nisu u istoj formulaciji.

Šta ne smete da zaboravite kada radite piling?

Krema za Sunce mora da bude obaveza uvek, a naročito ukoliko koristite piling. Koža od pilinga bude dodatno osetljivija, ali i sklonija nastajanju fleka, pa je krema za sunce, ali i šešir/kapa, najbolji vid zaštite.

opis opis opis

Email: ordinacija@dermastyle.rs

Telefon: +381